Calciu Magneziu Zinc Fosfor, Laboratoarele Favisan

Calciu Magneziu Zinc Fosfor,  Laboratoarele Favisan

Recomandari: Calciu+magneziu+zinc+seleniu este un remediu naturist si se recomanda in:spasmofilie, osteoporoza, prevenirea fracturilor, efort fizic si intelectual, depresii, stres, nervozitate, pierderea sensibilitatii gustative si olfactive, hipercolesterolemie, diabet, persoane varstnice, sanatatea oaselor si dintilor, menopauza, tonic nervos, afectiuni ale creierului, crize de spasmofilie, decalcifieri osoase

Compozitie: 1000 mg calciu; 48 mg magneziu; 5.5 mg zinc; 2 mg fosfor.

Efecte: Calciu+magneziu+ zinc+seleniu este un tratament naturist care intervine in procesul de vindecare a arsulor,relaxare musculara, osteoporoza, imunostimulent, refacerea tesuturilor.

Descriere:  Calciu+magneziu+zinc+seleniu este un remediu naturist care mentine echilibrul electolitic si este foarte eficient in afectiunile osteoarticulare.

Administrare: Doza recomandata este de 1 capsula de 3 ori pe zi.

Prezentare: 40 de capsule.

Producator: Laboratoarele Favisan

Despre Calciu. :Substantele minerale reprezinta componente esentiale ale organismului care intervin atat in consolidarea structurilor acestuia, cat si in indeplinirea unor activitati fiziologice. Unele dintre ele se gasesc in organism in cantitati foarte mari iar altele in cantitati foarte mici.Calciul este mineralul prezent in cantitatea cea mai mare in corpul omenesc (un kilogram - un kilogram si jumatate ). Aproape intreaga cantitate de calciu din corp este fixata in oase si dinti iar restul este distribuit in tesuturi si in lichide biologice. Astfel raportat la 100 g de tesut in muschi se gasesc 70 g de calciu, in nervi 15 g, in lichidul cefalorahidian 4,5 g, iar in plasma intre 9 si 10 mg calciu. Concentratia calciului in sange este mentinuta intre 9-11 mg%. Valorile sunt in general mai crescute la barbati decat la femei si cu tendinta usoara de a scadea o data cu varsta.

Principala functie a calciului in organism este ca impreuna cu fosforul sa consolideze si sa mentina in stare buna de functionare scheletul si dintii. Acest lucru se realizeaza in conditii optime cand raportul dintre cantitatea de calciu si cea de fosfor este de 2 la 1. Deasemeni calciul nu poate fi absorbit decat in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D. Calciul detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos si consolidand echilibrul functional al acestuia. Astfel contractia musculara este dependenta de prezenta calciului, caci fenomenele care cupleaza impulsul nervos de contractia musculara propriu zisa se fac numai prin intermediul ionilor de calciu. Impreuna cu magneziul este responsabil de sanatatea sistemului cardiovascular. Asigura bataile regulate ale inimii. Contribuie la metabolizarea fierului. Impiedica trecerea rapida a lichidului plasmatic in spatiul extracelular avand efect benefic in procesele inflamatorii. Prin stabilizarea membranelor celulare calciul micsoreaza amploarea proceselor alergice. Acesta este si motivul pentru care in cazul unor reactii alergice (rinite, urticarie, astm bronsic, ) sunt recomandate doze adecvate de calciu.

Deficitul de calciu nu este obisnuit la adulti in mod curent, el aparand mai frecvent ca urmare a hipoparatiroidismului, adica a unei insuficienta a glandelor paratiroide care au rolul de a mentine nivelul calciului in organism, prin trecerea calciului din oase in sange.Predispuse la instalarea unui deficit de calciu sunt mai ales urmatoarele categorii de persoane: copii aflati in crestere, femeile gravide, dupa luna a sasea si femeile care alapteaza. Aceste trei categorii au necesitati crescute de calciu, din motive evidente: copiii in crestere isi dezvolta scheletul, gravidele au nevoie de un aport credcut datorita fatului care creste in uter, iar femeile care alapteaza trec o parte din calciul lor in lapte.

Despre Magneziu. Magneziul este un mineral ce actioneaza ca un factor de crestere; este tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv si tranchilizant, drenor hepatic, antiseptic intern si extern, esential pentru celula vie, anticolesterolic si anti-aterosclerotic, mentinand constanta si concentratia calciului din sange . Corpul uman contine, in medie, 25 grame de magneziu. Nevoile zilnice in acest mineral sunt apreciate la 300 mg, indiferent de sexul individului. In perioadele de sarcina si de alaptare, acest necesar poate creste pana la 355-450 mg. In primul an de viata, nevoile de magneziu sunt de 40-70 mg/zi si cresc progresiv, de la 100 mg la sfarsitul primului an, pana la 250 g la 10 ani. Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Se masoara in miligrame. Daca meniul dumneavoastra include multe cantitati de nuci, seminte si vegetale de culoare verde, probabil ca astfel va este satisfacut necesarul de magneziu; in aceeasi situatie se afla si persoanele care consuma apa cu grad ridicat de duritate. Magneziul isi indeplineste cel mai bine rolul in prezenta vitaminei A, a calciului, fosforului.

Despre Zinc. Zincul este un microelement cu virtuti antioxidante si intra ca element activ in constitutia a 60 de enzime; Zincul stimuleaza activitatea mintala si ajuta la buna functionare a creierului. Cantitatea totala de zinc aflata in organism este de cca 1,8 grame. Necesarul zilnic de zinc este de 8-10 mg. Cantitatea respectiva este oarecum usor de preluat din alimentatia obisnuita, care furnizeaza cca 15 mg zinc pe zi. Trebuie insa remarcat si faptul ca numai 30-50% din cantitatea de zinc asigurata de alimente este absorbita de organism.Dereglarea metabolismului zincului constituie principala cauza a aparitiei diabetului zaharat. Excesul de zinc poate provoca hipercolesterolemie si instalarea, consecutiva, a aterosclerozei. Deficitul de zinc poate aparea la copiii subnutriti cu produse de origine animala (oua, lapte si produse lactate ). Cea mai mare cantitate de zinc este depozitata in prostata (de zece ori mai mult decat in oricare organ), iar carenta de acest mineral poate determina atrofie testiculara si cauza unele disfunctionalitati ale prostatei.Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 17,00Lei
  • Fără TVA: 17,00Lei

Etichete: Calciu Magneziu Zinc Fosfor, Laboratoarele Favisan, sistem osos, sistem nervos, sistem cardio vascular, osteoporoza, stres, nervozitate, antioxidant