Anghinare

Anghinare

Descriere:Anghinarea este un remediu naturist care scade colesterolul si lipidele din sange, ajuta la formarea sangelui, reduce procesul inflamator.

Compozitie:0.2 g anghinare

Actiune: Anghinarea este un remediu naturist recomandat ca hipocoleterolemiant, hepatoprotector, coleretic-colagog, depu-rativ, diuretic, hipoglicemiant, stomahic, tonic amar.

Efecte:Anghinarea se poate folosi ca si tratament naturist in hipercolesterolemie, dischinezie biliară, colecistite cronice, enterocolite, hemoroizi, anorexie, urticarie, prurit, diabet .

Mod de administrare: 1 CPS x 3 pe zi

 Prezentare: flacon cu 40 capsule

Producator:Favisan

Despre Anghinare. Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor, genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii , se folosește cu un succes aparte în Spania și Italia în gastronomie. În Sicilia, în Italia, există chiar o sărbătoare închinată anghinării , unde se mănâncă doar mâncăruri preparate cu anghinare, zeci de tipuri de preparare. În Spania, și mai ales în regiunea de Navarra , perioada recoltării bulbului de anghinare și a altor verdețuri ale aceluiași anotimp se consideră sărbătoare a regiunii de Navarra , iar toate mâncărurile preparate în restaurante și în casele din Navarra se fac cu respectivele verdețuri , printre care anghinarea este un ingredient principal. Anghinarea are un conținut ridicat de ulei, care poate fi folosit drept combustibil-alternativ, pentru centralele termice. În medicina naturistă, la prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile de anghinare și frunzele de anghinare. Toate aceste produse sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni ca de exemplu: afecțiuni hepatice, afecțiuni ale circulației sangvine și afecțiuni renale. De asemenea, anghinarea mai poate fi consumată și în stare proaspătă, fiind astfel apreciată pentru efectele ei vindecătoare în tratarea diareei cronice în special, precum și în tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor și migrenelor. Preparatele naturale din aghinare ajută la vindecarea constipației (sucul de anghinare), afecțiunilor ficatului (ceai de anghinare), reumatismului (ceai de anghinare).    Anghinarea prezinta numeroase efecte curative, intre care: scade colesterolul, fiind utila persoanelor cu colesterolemie crescut , faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden, este un bun diuretic mentinand fluxul renal si asigurand eliminarea toxinelor din organism , stimuleaza ficatul sa secrete suc bila si totodata favorizeaza eliminarea lichidului biliar acumulat in vezica biliara in timpul digestiei, fiind utila in dispepsii. De asemenea anghinarea stimuleaza regenerarea celulelor hepatice, previne aparitia cancerului de colon pentru ca radacina de anghinare contine o polizaharida asemanatoare cu amidonul, numita inulina, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase , este utila in afectiuni digestive, enterocolite, reflux acid, constipatie , ceaiul de anghinare mai este un bun adjuvant in unele afectiuni ale aparatului cardio-vascular cum ar fi hipertensiune, ateroscleroza si angina pectorala , este indicata in astenia psihica, fiind si un tonic nervos.  

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 11,00Lei
  • Fără TVA: 11,00Lei

Etichete: Anghinare, Favisan, colesterol, trigliceride, bila, ficat, sange, antiinflamator