Ceai de menta

Ceai de menta

Recomandari: Menta este adjudvant in oboseala mentala, nervozitate, angoasa, rau de miscare, senzatie de voma si greata, halena asociata cu dispepsie, halena, tuse convulsiva, gripa, traheo-bronsita, laringita, bronsita, balonare, dureri de stomac pe fond nervos, enterocolite, colici intestinale, digestie lenta, dizenterii fermentative, diaree, infectii gasttro-intestinale.

Compozitie:menta

Descriere:Menta este o planta erbacee, perena, cu frunze oval-lanceolate si flori violacee dispuse intr-o inflorescenta spiciforma ,conica. Denumirea stiintifica a plantei Mentha provine de la "Mintha", numele unei nimfe  din mitologia greaca si romana, care a fost metamorfozata intr-o planta, ce ii poarta numele.Mai este cunoscuta sub denumirea de ghiazma, izma buna, iasma, ninta rece, minta neagra.

Efecte intern: descongestionant al cailor respiratorii,tonic digestiv, usor sedativ, usor anestezic, analgezic, secretolitic, antiemetic, antidiareic, astrigent, carminativ, colagog, coleretic..
Extern:Antiinfectios, antiviral, antiinflamator, descongestionant al sinusurilor, usor anestezic, analgezic, antipruriginos, antimicotic.

Extern: Se utilizează ca adjuvant în:astm, dureri articulare, herpes si pentru igiena cavitatii bucale, prurit, urticarie, analgezic pentru faringite.

Administrare intern: Pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru făină albă.
Se ia, de regulă, o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Extern: In faringite şi pentru igienizarea cavităţii bucale se clăteşte gura sau se face gargară cu macerat sau cu infuzie de plantă;
-în prurit, urticarie şi herpes se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă, sau cataplasme aplicate local, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore

Producator: Dacia Plant.

Prezentare: Cutie cu 50 de gr.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 6,00Lei
  • Fără TVA: 6,00Lei

Etichete: ceai, menta, dacia plant, remediu, natural, ficat, bila, secretia, eliminarea, bilei, antidiareic, revigorant, spasme, gastro, intestinale, urticarie, antidiareic, analgezic, tonic, hepatic, revigorant