Ceai paducel

Ceai paducel

Descriere:Ceaiul de paducel este un remediu naturist pentru inima,afectiuni cardiace, hipertensiune atreriala, angina pectorala, tulburari de menopauza, stari de iritabilitate

Compozitie:flori si frunze de Paducel- Crataegi folium cum floribus;

Efecte:hipotensiv - vasodilatator - antispasmodic - bronhodilatator - tonifiant asupra miocardului - imbunatatirea circulatiei la nivelul scoartei cerebrale.

Actiune:Ceaiul de paducel se poate utiliza ca tratament naturist in afectiuni cardiace cu substrat nervos, degenerari ale cordului la persoanele in varstra, scleroza coronariana, tulburari de ritm cardiac, tahicardie, insuficienta coronariana (cardiopatie ischemica), hipertensiune arteriala, angina pectorala, stimularea activitatii cerebrale prin cresterea afluxului de sange, oxigenarea si hranirea mai buna a celulei nervoase, tulburari de menopauza, insomnii, stari de iritabilitate la femei, tonic cardiac, tonic nervos

Mod de utilizare:Intern:- infuzie din 1 lingurita (1 doza) planta la 200 ml apa, se adauga 10 -15 picaturi Tinctura de Paducel, se lasa 15 minute, se filtreaza si se bea fractionat in cursul unei zile. Extern:- decoct din 2-3 linguri (2-3 doze) planta la 200 ml apa, se fierbe 10 minute, se adauga 10 picaturi Tinctura de Paducel, se foloseste sub forma de comprese si cataplasme.

Prezentare:20 plicurix1.7 g

Producator: Hypericum

Stiati ca:Păducelul face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust spinos, de câţiva metrii înălţime, care la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai încântă privirea cu ploaia sa de petale albe şi îmbie la relaxare cu aroma sa liniştitoare. În septembrie – octombrie explozia sa de fructe roşii viu colorate dă un aspect sărbătoresc dealurilor şi marginilor de pădure unde, de obicei creşte. Atât florile cât şi fructele sunt un adevărat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante din Europa, unde aceste afecţiuni constituie cauza numărul unu de mortalitate. Utilizat ca remediu terapeutic din cele mai vechi timpuri, păducelul îşi datorează eficienţa complexului de principii active, capacitatea sa curativă fiind însă mult diminuată prin prelucrarea termică a plantei (ceaiurile fiind obţinute de obicei prin fierberea produsului), motiv pentru care, se recomandă administrarea păducelului sub formă de pulbere, macerat la rece sau tinctură, forme de extracţie care păstrează nealterate proprietăţile plantei. Puţine plante conţin în organele vegetale atât de mare diversitate de substanţe bioactive care imprimă efecte directe asupra aparatului cardiovascular şi asupra sistemului nervos. Cel mai activ este acidul crataegic, un compus triterpenic format din trei acizi organici (cratagolic, neotegolic şi acantolic). Alte proprietăţi terapeutice derivă din acţiunea unor derivaţi flavonoidici şi antocianici, diferiţi acizi (ursolic, oleanolic, clorogenic, cafeic, citric, tartric), taninuri de natură catehinică şi amine biogene (tiramină, amilamină, trimetilamină, feniletilamină). Parfumul florilor este dat de un ulei eteric, bogat în aldehidă anisică, cu acţiune sedativ-cardiacă, asemănătoare valerianei.Paducelul este folositor si in cazul umflarii mainilor si a picioarelor, a urinarii nocturne excesive la bolnavii cardiaci, in cazul tulburarilor specifice premenopauzei (bufeuri, palpitatii, stari de neliniste si nervozitate); in nevroze, stari de anxietate, atacuri de panica, agresivitate marita si tulburari de comportament la copii.Baia cu paducel se face folosind un remediu foarte simplu de obtinut fiertura. Aceasta se obtine din doi pumni de frunze si boabe de paducel, care se fierb in doi litri de apa. Se strecoara si se toarna in apa din baie, impreuna cu un pumn de sare marina. Pielea, vasele de sange si circulatia sunt activate de catre principiile active din paducel, care au efecte benefice si asupra inimii si a sistemului circulator.

 

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 4,60Lei
  • Fără TVA: 4,60Lei

Etichete: ceai paducel, hypericum, afectiuni cardiace, anghina pectorala, stari nervoasa, calmant, vasodilatatoe