Ceai de schinduf

Ceai de schinduf

Efecte: Hipocolesterolemiant, hipoglicemiant, antiseptoc, antiinflamator, secretolitic, afrodisiac, sursa de vitamina PP, antitusiv. Efectul afrodisiac al schindufului se cunoaşte de câteva sute de ani. Planta trezeste senzualitatea şi amplifică erotismul, vindecând impotenţa sexuală şi frigiditatea; stimulează lactaţia la mamele care alăptează, reduce cantitativ menstruaţia şi ajută la tratament în caz de fibrom uterin hemoragic.Schinduful are efect tonic ce ajută la combaterea oboselii, scurtează perioada de convalescenţă şi stimulează metabolismul sistemului nervos central (se foloseşte în astenie fizică şi intelectuală, dureri de cap, crize de nervi, migrene, neurastenie, nevroze sau insomnii).

Descriere: Ceai de Schinduf este un remediu naturist pentru colesterol.Schinduful (Trigonella foenum graecum) sau de fenugrec o abreviere de la denumirea sa stiintifica, este o planta ierboasa, de nici jumatate de metru inaltime, cu frunze de un verde deschis si cu marginea usor dintata, cu flori albe-liliachii si seminte mici, de culoare cafenie. Scinduful creste la noi in zona sud-estica a tarii, in special in judetele Constanta si Braila, de obicei este cultivata, dar in unele zone s-a salbaticit, crescand spontan mai ales acolo unde are caldura suficienta; este foarte dificil de cules si de procesat manual (semintele trebuie treierate)

Compozitie:seminte schinduf

Actiune:Ceaiul de schinduf se poate utiliza ca tratament naturist in stimularea metabolismului glucidic, protidic si lipidic si in metabolismul sistemului nervos central, in diabet zaharat, astenie fizica si psihica, nevroze, dispepsii digestive, in covalescenta, impotenta sexuala, flegmoane, furunculoze, panaritiu, gusa tiroidiana, in reglarea HDL - LDL si scaderea colesterolului general, in tuse.

Mod de administrare intern: Infuzie 2 linguri seminte macinate, la 250 ml apa clocotita, se lasa 3 ore, se fierbe 1-2 clocote, se bea caldut. Infuzia in amestec cu miere in parti egale se foloseste contra tusei. Extern: Sub forma de cataplasme din seminte macinate, cu putina apa si otet de mere, sub forma unei paste, care se aplica pe rani purulente, furuncule, abcese, panaritiu, flegmoane.

Prezentare: Cutie 50 de g.

Producator: Hypericum.

Stiati ca: Originea schindufului este o mare enigma pentru cercetatori, deoarece, el era folosit concomitent in Egiptul Antic, in India si in China - trei leagane ale civilizatiei, intre care comunicarea era practic inexistenta cu 4.000-5.000 de ani in urma. Indienii il foloseau ca detoxifiant al organismului, ajutand la vindecarea bolilor de plamani si a anorexiei, iar chinezii spuneau ca schinduful conserva si multiplica in organism energia fundamentala Qi, ajutand la mentinerea tineretii biologice, pana la varste inaintate. Schinduful are un miros picant; chiar si dupa o simpla atingere, el persista mult timp pe mana; exista varietati, atat cultivate, cat si salbatice care infloresc din mai pana in iunie.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 3,80Lei
  • Fără TVA: 3,80Lei

Etichete: ceai, de, schinduf, hypericum, remediu, naturist, colesterol, diabet, afrodisiac, tonic, astenie, nevroze, colesterol, marit