Flavovit C adulti

Flavovit  C adulti

Descriere:Flavovit C sunt comprimate de vitamina C pentru adulti.

Compoziţie: un comprimat masticabil conţine 200 mg complex de substanţe active din extract total din fructe de cătină (Hippophae rhamnoides) şi extract fluid de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), 300 mg vitamina C, 100 mg ascorbat de sodiu, 50 mg ascorbat de magneziu şi excipienţi până la 1700 mg.

Acţiune: prevenire a proceselor de îmbătrânire a ţesuturilor, rezistenţa organismului la bolile infecto-contagioase; antianemică; antiinflamatorie generală şi de regenerare a pielii şi mucoaselor; de potenţare a eficacităţii tratamentului antimicrobian în infecţii bacteriene; accelerează procesul de vindecare a plăgilor şi arsurilor; contribuie favorabil la profilaxia aterosclerozei şi apariţia bolilor cardiovasculare; activează metabolismele glucidic, protidic şi lipidic şi favorizează sinteza şi activitatea unor polipeptide cu funcţii biologice esenţiale.

Recomandări: echilibrare a sistemului imunitar, adjuvant în tratamentul general al unor infecţii bacteriene sau virale acute şi cronice, cardioprotector (protejează vasele coronare); anemii; fragilitate capilară, flebite, varice; artroze; adaptogen (stress, creşte rezistenţa organismului la infecţii, în special la copii, vârstnici, fumători, alcoolici, în perioade de suprasolicitare fizică şi intelectuală, surmenaj, convalescenţă după boli febrile); hepatoprotector; după traumatisme sau postoperator pentru accelerarea procesului de cicatrizare şi de prevenire a complicaţiilor septice; tonic general al organismului (tonifică şi regenerează ţesuturile prin refacerea structurii colagenului .

Contraindicaţii: .Nu se administrează la copii sub 12 ani.Atenţie! la copii se recomandă preparatul Flavovit ”C” pentru copii (comprimate x 200 mg vitamina C)

Reacţii adverse: administrarea pe perioade îndelungate sau supradozarea (depăşirea dozelor recomandate) poate provoca la unii subiecţi tulburări digestiv.

Precauţii: la diabetici, persoane cu hiperaciditate gastrică, în sarcină şi perioada de alăptare.

Mod de administrare:Produsul este un supliment alimentar şi nu înlocuieşte un regim alimentar variat şi echilibrat.Adulţi: 1-2 comprimate masticabile de 3 ori pe zi, (la sportivi se pot administra câte 2-3 comprimate de 3 ori pe zi, sau chiar mai mult) sau după recomandarea medicului.Comprimatele se sfarmă în gură, se înghit sau se sug.În funcţie de suportabilitatea digestivă administrarea se face conform recomandărilor medicului.

Prezentare: 40 comprimate masticabile.

Producator; Hofigal

Stiati ca:Vitamina C prezinta o importanta capitala pentru organism. Principalele ei proprietati sunt urmatoarele:intervine in fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant;este antiinfectioasa, tonifianta, antitoxica;participa la asimilarea de catre organism a fierului;previne si vindeca scorbutul;mareste rezistenta vaselor sanguine ;contribuie la formarea globulelor rosii, a dintilor si oaselor;are rol de reglare a nivelului glicemiei si al colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism;intervine in buna functionare a tesuturilor, precum si a diferitelor organe;participa la transformarile chimice ale proteinelor, lipidelor si glucidelor, la formarea substantelor intercelulare ;diminueaza perioadele de convalescenta;este eficienta in reducerea ritmului de opacjfiere a cristalinului (indeosebi la persoanele varstnice);intarzie aparitia cataractei si-i reduce gravitatea cu cca 50%;impiedica depunerea grasimilor la nivelul ficatului asigura functionarea normala a celulei hepatice;protejeaza acidul folic ;are actiune antialergica ;ca laxativ natural;scade incidenta aparitiei de cheaguri in vasele sanguine;mareste gradul de absorbtie a fierului organic;reduce efectele unui numar mare de alergeni;asigura coeziunea celulelor proteice, marind astfel durata vietii\

Pentru un adult sanatos doza de vitamina C este de 73 mg/zi. La femeile aflate in perioada de graviditate, acesta este de cea 100 mg/zi, iar la cele care alapteaza - de 50 mg/zi. Necesarul de vitamina C al copiilor este de 1,5-2 mg/kilogram-corp/zi, in functie de varsta. Aportul de vitamina C trebuie marit pentru muncitorii care lucreaza in mediu cu plumb, benzen sau lacuri, precum si in cazul sportivilor, in perioadele de antrenament (pana la 200 mg/zi). De asemenea, necesarul este mai mare in unele cazuri patologice cu metabolismul crescut, apoi in bolile infectioase, tuberculoza, ulcer gastric si ulcer duodenal, precum si la varstnici si la fumatori (fiecare tigara fumata distruge intre 25 si 100 mg) . Vitamina C este consumata mult mai repede in conditii de stres. Actiunea antiaterosclerotica, anticolesterolica a vitaminei C, precum si procesul de activare a circulatiei sanguine capilare datorat acesteia sunt favorizate prin asocierea ei cu vitaminele B3 si P. Surplusul de vitamina C se elimina rapid din organism.

Hipovitaminoza C se evidentiaza prin urmatoarele simptome : oboseala, sangerari ale pielii si a mucoaselor, umflarea dureroasa a incheieturilor, incetinirea cresterii, tulburari in activitatea sistemului nervos si a celui muscular, diminuarea rezistentei organismului la infectii, fragilizarea capilara si aparitia hemoragiilor gingivale, respiratie greoaie, dureri ale oaselor, tahicardie, paradontoza, hipotensiune arteriala, acumularea de colesterol in organism (hipercolesterolemie), instalarea asteniei de primavara . In cazul hipovitaminozelor C severe, apare si afectiunea cunoscuta sub denumirea de scorbut ("boala marinarilor"). Profilaxia hipovitaminozei C se poate realiza usor, prin asigurarea unui aport zilnic corespunzator, deoarece aceeasi vitamina nu se acumuleaza in organism, excesul fiind eliminat in permanenta pe cale renala. 

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 12,80Lei
  • Fără TVA: 12,80Lei

Etichete: flavovit c adulti, remediu natural, raceala, gripa, tuse, protectia celulei hepatice