Hapciu capsule

Hapciu capsule

 

Descriere: Hapciu capsule are efect antiinflamator si antiinfectios, elimina disconfortul respirator, se recomanda in raceli si gripe.

Compozitie/capsula: Scoarţă de salcie (Salicis cortex)  202,4 mg; extract de astragalus (Astragali radix) standardizat in min. 70% polizaharide  162,8 mg; extract de scoarţă de salcie (Salicis cortex)standardizat in min. 15% salicina  44 mg; usturoi (Allii sativi bulbus) 22 mg; creţuşcă (Ulmariae herba) 4,4 mg; sovârv (Origaniherba)  4,4 mg.

Astragalusul sau Unghia găinii a fost folosit în medicina tradiţională chineză de mii de ani pentru a creşte rezistenţa organismului în faţa diferitelor boli. Este cunoscut pentru capacitatea sa de stimulare a producţiei naturale de interferon în organism. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antioxidante protejând celulele de alterarea produsă de radicalii liberi. Numeroase studii au demonstrat potenţialul imunomodulator al acestei plante, ea fiind eficientă în prevenirea răcelilor, infecţiilor de tract respirator superior şi grăbind recuperarea pacienţilor cu imunitatea scăzută. Scoarţa de salcie albă a fost utilizată de către tămăduitorii chinezi cu mai multe mii de ani în urmă pentru tratarea durerilor. Ea s-a dovedit a fi un veritabil antiinflamator natural. Cercetările științifice au descoperit în compoziția sa saligenina, o substanță care se transformă în organism în acid salicilic, care însă nu irită tubul digestiv. Are un puternic efect antiinflamator, febrifug, sudorific și antialgic, fiind recomandată pentru ameliorarea durerilor și scăderea febrei.Creţuşca este înrudită ca şi acţiune cu scoarţa de salcie deoarece conţine derivaţi ai acidului salicilic care-i conferă proprietăţi antireumatismale, antiiflamatoare, diaforetice. La acestea se adaugă acţiunea diuretică conferită de flavonoide şi cea protectoare gastrică. Şovârvul, plantă originară din bazinul Mării Mediterane şi Asia, a fost folosită încă din Antichitate pentru proprietățile ei terapeutice și culinare. Renumitul medic al Greciei antice, Hipocrate, o utiliza în tratarea afecțiunilor respiratorii și digestive. Astăzi, în urma studiilor de laborator efectuate, s-a evidențiat că are o importantă acțiune bacteriostatică asupra mai multor germeni (stafilococ auriu, pseudomonas, klebsiella) și antifungică asupra Candidei și aspergillusului. De asmenea, are efect antispastic și fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația. Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante, fiind menţionat în primul papirus egiptean consacrat plantelor medicinale, care datează din anul 1500 î.Ch. Este un important imunostimulator, eficient în prevenirea şi tratarea infecţiilor, fiind totodată şi un antibiotic natural cu spectru larg (Escherichia coli, stafilococ auriu, streptococ, pseudomonas, mycobacterii, enterocici), antiviral (virusuri gripale, herpes) și antifungic (Candida, aspergillus, microsporum, trichophyton).

Efecte:  Antiiflamator, antiinfectios, febrifug, imunostimulator, expectorant, antifungic, antialergic

Recomandari: Raceală, gripă, faringită, bronşită,  infecţii respiratorii repetate, expectorant, antiviral, antispastic

Atentionari:  Nu se recomanda copiilor sub 6 ani 

Sarcina si alaptare:  Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza . Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.

Administrare: Copii 6-14 ani: 1 capsulă de 3 ori pe zi, după mesele principale. Copii peste 14 ani si adulţi: 1-2 capsule de 3 ori pe zi, după mesele principale. Pentru copiii care nu pot înghiţi capsule, se recomandă administrarea conţinutului cu miere sau suc natural de fructe. Durata curei: 7-10 zile în infecţiile acute şi 1 lună cu doza de 1 capsulă de 3 ori pe zi pentru prevenirea îmbolnăvirii la persoanele predispuse.

Prezentare: 30 capsule a 440 mg

Producator: Fares

 

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 19,50Lei
  • Fără TVA: 19,50Lei

Etichete: hapciu capsule, fares, remediu natural, antiinflamator, antiinfectios, disconfort respirator, raceli, gripe