Selezin ACE

Selezin ACE

Descriere: Selezin ACE este o unică şi echilibrată combinaţie de minerale – seleniu şi zinc – îmbogăţită cu vitaminele A, C şi E, care cresc eficacitatea produsului. Toate vitaminele şi mineralele conţinute au un important efect antioxidant şi protejează organismul împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Aceste molecule dăunătoare sunt produse în timpul schimburilor metabolice de substanţe şi în cazul unui aport insuficient de sânge în ţesuturi şi organe. Din cauza radiaţiilor ultraviolete şi a mediului înconjurător poluat (de exemplu: gaze de eşapament, fum de ţigară etc.), precum şi în urma activităţilor fizice intense, radicalii liberi se acumulează în organism. În urma acestui proces rezultă o accelerare a degradării celulelor şi a apariţiei semnelor de îmbătrânire, asociată cu o scădere a apărării imune a organismului.

Efecte: Selezin ACE este un remediu naturist cu importante proprietăţi antioxidante, combate efectele nocive ale radicalilor liberi, scade incidenţa bolilor asociate civilizaţiei moderne, imbunătăţeşte imunitatea organismului, intârzie apariţia proceselor de îmbătrânire şi menţine elasticitatea pielii.

Compoziţie/1 tableta: Seleniu 100,0 µg , Zinc 15,0 mg, Vitamina A 1000,0 µg, Vitamina B6 2,2 mg, Vitamina C 90,0 mg, Vitamina E 15,0 mg.

Mod de administrare: 1 tableta zilnic.

Mod de prezentare: 30 tablete.

Mod de administrare: 1 tableta zilnic.

Mod de prezentare: 30 tablete.

Despre Seleniu. Seleniul reprezinta un oligoelement . Functiile sale sunt foarte variate: este antioxidant biologic (previne lezarea si distrugerea celulelor); o serie de date coreleaza seleniul cu scaderea mortalitatii prin cancer (avand un rol protector). Relatia seleniului cu bolile cardiovasculare nu a fost inca pe deplin clarificata, rezultatele necesitand inca noi confirmari, se pare insa ca ar ameliora cardiomiopatiile, ischemiile, sindroamele anemice.
Unele studii au demonstrat ca seleniul stimuleaza productia de anticorpi proprii organismului consecutiv imunizarilor si ca are capacitatea de a reduce din toxicitatea unor metale precum plumbul, cadmiul, mercurul.
Exista evidente clinice cum ca seleniul ar stimula fertilitatea, mai ales in cazul barbatilor, deoarece creste rata spermatogenezei si imbunatateste locomotia spermatozoizilor. Sursele de seleniu prezente intr-un regim mixt sunt reprezentate de vegetale. In plante concentratia de seleniu reflecta de fapt concentratia mineralului in sol. Alte surse ce ofera seleniu sunt: pestele, carnea rosie, ouale, puiul, viscerele (ficat, richi) si usturoiul. Carnea animalelor ce au consumat furaje cu un procent ridicat de seleniu va fi, la randul ei, mai bogata in acest mineral.Seleniul mai poate proveni si din drojdia de bere, germeni de grau si cereale fortifiate. Ca si in cazul altor oligominerale, coeficientul de utilizare digestiva este foarte variat (30-70%), iar forma organica este mult mai usor de absorbit si utilizat de catre organism. Datorita faptului ca organismul este capabil sa isi adapteze absorbtia conform necesitatilor (in prezenta unei diete care sa ii permita acest lucru), deficitul de seleniu apare destul de rar. Este intalnit in cazul pacientilor alimentati parenteral o lunga perioada de timp.
Cand apare carenta in seleniu, aceasta face parte din sindromul Keshan, ce se caracterizeaza in principal printr-o disfunctionalitate miocardica. Acest sindrom a reprezentat, pana nu demult, o cauza importanta de mortalitate infantila in China. Acest lucru s-a schimbat in momentul in care manifestarile lui au fost corelate cu deficitul de seleniu iar copiii au primit suplimente nutritionale ca parte a tratamentului.
Deficitul de seleniu a fost corelat cu inca 2 boli: boala Kashin-Beck (implica afectare articulara si osoasa) si cretinismul mixedematos endemic (caracterizat prin retard mental sever).
Capacitatea organismului de a absorbi seleniul este mult scazuta cand se asociaza o patologie digestiva complexa si severa.
Excesul de seleniu din organism este ceea ce sta la baza aparitiei selenozei. Aceasta se manifesta prin fragilitatea fanerelor (caderea parului, friabilitatea si exfolirea unghiilor), greata, iritabilitate, astenie si asociaza o moderata simptomatologie neurologica . Toxicitatea, desi grava, se instaleaza destul de rar.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 25,00Lei
  • Fără TVA: 25,00Lei

Etichete: Selezin ACE