Plantusin comprimate

Plantusin comprimate

Descriere: Plantusin comprimate, ajuta la eliminarea disconfortului de la nivelul cailor respiratorii superioare.

Compozitie/comprimat: Extract de rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 43,4 mg; Tinctură de propolis 44 mg; Amestec volatil: ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum), mentol, eucaliptol, anetol, ulei esenţial de cimbru (Thymi aetheroleum),ulei esenţial de coada şoricelului (Millefolli aetheroleum) 12 mg; Zahăr; Excipienţi.

Lemnul dulce este cunoscut de pe vremea egiptenilor si indienilor antici. Numele său provine din  grecescul “glykeia rhiza” care înseamnă  “rădăcina dulce”. Glicirizina din compoziţia sa are o structură asemănătoare cortizonului conferind un puternic efect antiinflamator și antialgic, expectorant şi fluidifiant al secreţiilor traheobronşice. Rădăcina de lemn dulce are efect calmant asupra inflamațiilor gâtului şi linişteşte atât tusea seacă, iritativă cât şi cea cu expectoraţie vâscoasă. Propolisul este considerat cel mai puternic antiinfecţios natural, fiind un antibiotic cu spectru larg, antiviral, imunostimulator, antiinflamator (de două ori mai eficient ca acidul acetilsalicilic), cicatrizant şi anestezic local. Studiile moderne au determinat acţiunea sa asupra a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri virusuri. Propolisul vindecă mucoasa bucală şi este eficient pentru candidoză orală. Nu dă fenomene rezistenţă, crescând totodată sensibilitatea microbilor la medicamente. Uleiul  esenţial de mentă  acţionează asupra sistemului respirator prin efectul expectorant, antiinflamator, antiseptic şi analgezic local fiind indicat în tuse şi dureri de gât. Are de asemenea proprietăţi decongestionante şi antispastice, care îl fac deosebit de eficient în combaterea durerii de cap şi pentru a desfunda nasul. Uleiul esenţial de cimbru este un puternic antibacterian şi antiviral, antispastic şi anestezic local. Calmează tusea, reduce inflamaţia de la nivelul mucoasei oro-faringiene şi nazale, desfundă nasul. Cercetările de laboator au arătat că este un antibiotic natural eficient asupra unui spectru foarte larg de germeni patogeni, inclusiv asupra Candidei albicans. Uleiul esenţial de eucalipt a început să fie adus în Europa din secolul XIX, fiind cunoscut sub numele de «Mentă de Sidney», datorită asemănării sale cu uleiul de mentă. Are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, mucolitice, expectorante, imunostimulente, antiinflamatoare și revigorante, fiind indicat în  afecţiuni ale aparatului respirator: răceală, gripă, bronşită, tuse, sinuzită, febră. Uleiul esenţial de fenicul, cu proprietăţi antispastice, antibacteriene, expectorante și analgezice,  este util în caz de tuse  spastică, tuse convulsivă, bronșită, astm. Uleiul esenţial de coada şoricelului este antiseptic bronșic, reduce inflamaţia și catarul respirator. Denumirea științifică a acestei plante vine de la grecescul «Achilleia», nume dat în cinstea eroului Ahile, care a învăţat arta tămăduirii bolilor de la centaurul Chiron, iar «millefolium» înseamnă «o mie de frunze» - trimitere la aspectul frunzelor acestei plante, care sunt foarte fin divizate.

Efecte: Decongestionant la nivelul cailor respiratorii si al laringelui, antialgic (calmează durerea), antiinflamator, antibiotic, antiviral.

Recomandari: Dureri de gât, disfonie (răguşeală), tuse, candidoze bucale.

Atentionari: Nu se recomanda copiilor sub 3 ani si în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcina si alaptare: Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare si interactiuni: Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Administrare: 1-2 comprimate de supt de 3 ori pe zi între mese. După administrare, timp de 30 minute nu se consumă alimente sau lichide. Durata curei: 4-10 zile, sau conform recomandării medicului.

Prezentare: 30 comprimate de supt a 880 mg.

Producator: Favisan

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 25,00Lei
  • Fără TVA: 25,00Lei

Etichete: plantusin comprimate, fares, antibacterian, antiviral, antiseptic, calmant