Polivitamine naturale de HOFIGAL cu Calciu şi Magneziu

Polivitamine naturale de HOFIGAL cu Calciu şi Magneziu

      

Descriere: Produsul Polivitamine naturale cu calciu si magneziu este un tratament naturist in afectiunile sistemului osos.

Compoziţie: un comprimat conţine 182 mg ulei de cătină (Hippophae rhamnoides), 20 mg Mg2+, 130 mg Ca2+ şi excipienţi.

Acţiune: Produsul Polivitamine este un remediu naturist care datorita compozitiei asigura aportul de nutrienti si substante bioactive pentru sustinerea functiilor metabolice ale organismului si mentinerea starii de sanatate; are proprietati: vitaminizante, antianemice,; hepatoprotectoare; antiaterosclerotice, antioxidante; imunomodulatoare, de crestere a rezistentei la efort fizic si intelectual prin aport energic marit; de remineralizare a organismului. Calciul este esential pentru transmiterea impulsului nervos, contractia musculara, functia cardiaca si permeabilitatea capilarelor si membranelor celulare. Magneziul joaca un rol vital in diferite activitati enzimatice, in transmiterea impulsului nervos si excitabilitatea musculara.

Recomandări: Produsul Polivitamine este un tratament naturist care se poate folosi ca si adjuvant în afecţiuni hepatice, afecţiuni ale sistemului nervos central, sindroame de malabsorbţie şi malnutriţie; rol benefic ca supliment în regimul alimentar indicat în unele afecţiuni cardio-vasculare, tratamente prelungite cu diuretice tiazidice şi de ansă; tulburări de creştere cu deficit de magneziu şi calciu; pentru formarea normală a calusului după fracturi; în suprasolicitări intelectuale şi fizice, oboseală cronică, insomnii, preventiv pentru munca în condiţii toxice, consum frecvent de băuturi alcoolice, în cura de dezalcoolizare; obezitate; pentru creşterea rezistenţei organismului faţă de unele boli infecto-contagioase şi în perioada de convalescenţă; în osteoporoză, menopauză; în unele tratamente cu medicaţie antineoplazică (ex. cisplatină) şi unele antibiotice (ex. gentamicină şi amfotericină) care pot provoca un deficit de magneziu.

Contraindicaţii: stări de hipermagneziemie; copii sub 7 ani. Alte contraindicaţii nu sunt semnalate până acum la dozele şi ritmul de administrare recomandate.

Precauţii: în perioada de sarcină şi alăptare, numai la recomandarea medicului; la administrarea concomitentă de preparate antiacide şi laxative care conţin magneziu.

Mod de administrare: Adulţi: 2 - 3 comprimate pe zi, după mese în cure de minimum 3 luni sau la recomandarea medicului. Copii 7 - 14 ani: 1 comprimat de 1-2 ori pe zi, în funcţie de vârstă şi greutatea corporală a copilului.

Formă de prezentare: 20 comprimate

Despre Calciu. Substantele minerale reprezinta componente esentiale ale organismului care intervin atat in consolidarea structurilor acestuia, cat si in indeplinirea unor activitati fiziologice. Unele dintre ele se gasesc in organism in cantitati foarte mari iar altele in cantitati foarte mici.Calciul este mineralul prezent in cantitatea cea mai mare in corpul omenesc (un kilogram - un kilogram si jumatate ). Aproape intreaga cantitate de calciu din corp este fixata in oase si dinti iar restul este distribuit in tesuturi si in lichide biologice. Astfel raportat la 100 g de tesut in muschi se gasesc 70 g de calciu, in nervi 15 g, in lichidul cefalorahidian 4,5 g, iar in plasma intre 9 si 10 mg calciu. Concentratia calciului in sange este mentinuta intre 9-11 mg%. Valorile sunt in general mai crescute la barbati decat la femei si cu tendinta usoara de a scadea o data cu varsta.

Principala functie a calciului in organism este ca impreuna cu fosforul sa consolideze si sa mentina in stare buna de functionare scheletul si dintii. Acest lucru se realizeaza in conditii optime cand raportul dintre cantitatea de calciu si cea de fosfor este de 2 la 1. Deasemeni calciul nu poate fi absorbit decat in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D. Calciul detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos si consolidand echilibrul functional al acestuia. Astfel contractia musculara este dependenta de prezenta calciului, caci fenomenele care cupleaza impulsul nervos de contractia musculara propriu zisa se fac numai prin intermediul ionilor de calciu. Impreuna cu magneziul este responsabil de sanatatea sistemului cardiovascular. Asigura bataile regulate ale inimii. Contribuie la metabolizarea fierului. Impiedica trecerea rapida a lichidului plasmatic in spatiul extracelular avand efect benefic in procesele inflamatorii. Prin stabilizarea membranelor celulare calciul micsoreaza amploarea proceselor alergice. Acesta este si motivul pentru care in cazul unor reactii alergice (rinite, urticarie, astm bronsic, ) sunt recomandate doze adecvate de calciu.

Despre Magneziu. Magneziul este un mineral ce actioneaza ca un factor de crestere; este tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv si tranchilizant, drenor hepatic, antiseptic intern si extern, esential pentru celula vie, anticolesterolic si anti-aterosclerotic, mentinand constanta si concentratia calciului din sange . Corpul uman contine, in medie, 25 grame de magneziu. Nevoile zilnice in acest mineral sunt apreciate la 300 mg, indiferent de sexul individului. In perioadele de sarcina si de alaptare, acest necesar poate creste pana la 355-450 mg. In primul an de viata, nevoile de magneziu sunt de 40-70 mg/zi si cresc progresiv, de la 100 mg la sfarsitul primului an, pana la 250 g la 10 ani. Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Se masoara in miligrame. Daca meniul dumneavoastra include multe cantitati de nuci, seminte si vegetale de culoare verde, probabil ca astfel va este satisfacut necesarul de magneziu; in aceeasi situatie se afla si persoanele care consuma apa cu grad ridicat de duritate. Magneziul isi indeplineste cel mai bine rolul in prezenta vitaminei A, a calciului, fosforului.

Spune-ţi-vă opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
  • 15,00Lei
  • Fără TVA: 15,00Lei

Etichete: polivitamine naturale, hofigal, vitaminizant, energizant, antianemic, antioxidant